Gevulde kipfilet
Voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 4 dunne plakjes Hervekaas
- 4 sneetjes Gandaham
- enkele halfgedroogde tomaten
- boter of olijfolie
- peper en zout
Voor de spinazie
- 1 zak spinazie (400 à 500 g)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- room (eventueel)
- arachide
- peper en zout
Werkwijze
Kipfilet
- Snijd elke kipfilet horizontaal in, maar snijd hem net niet helemaal door. Plet met de zijkant van een mes het vlees plat.
- Kruid het vlees aan de binnen- en buitenkant met beetje peper en zout.
- Vul de kipfilets met een plakje kaas, een sneetje Gandaham en zongedroogde tomaten. Druk ze stevig aan. Je hoeft ze niet met keukentouw dicht te binden, want door de eiwitten en warmte zullen de helften mooi op elkaar blijven.
- Stop ze pin een vacuümzak en trek de zak vacuüm.
- Gaar de kipfilets sous vide, 1 uur op 63 °C.
Spinazie
- Pel de knoflook en het sjalotje en snipper fijn. Was de spinazie.
- Verhit de arachideolie in een pan of wok.
- Fruit hierin de knoflook en de ui tot de geuren goed vrijkomen.
- Voeg de spinazie toe en roer zodat elke blad de hitte kan voeen en de spinzaie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg eventueel beetje room toe.
Afwerking
- Haal de kipfilets uit de vacuümzak en bak ze kort in de pan in wat boter of olijfolie voor een krokant korstje.
- Snijd het vlees in plakjes.
- Schep de spinazie op de borden en leg er enkele plakjes vlees op.