Perfect gegaarde zalm met een romige dillesaus
Voor 4 personen
- 800 g zalm
- 400 g water
- 400 g ijsblokjes
- 80 g zout
Voor de dillesaus
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes dille
- 35 g boter
- 250 ml lichte room
- 1 eetlepel bloem
- zeste en sap van 1/2 citroen
Werkwijze
Zalm
- Maak een pekel door de ijsblokjes met water en zout goed te mengen.
- Leg de zalm in de pekel en zet 1 uur in de koelkast.
- Haal de zalm uit de pekel en dep hem droog met keukenpapier.
- Stop de zalm in een vacuümzak en trek de zak vacuüm.
- Gaar de zalm sous vide, 40 minuten op 55 °C.
Dillesaus
- Pel het sjalotje en de knoflook en snipper fijn, snijd de dille fijn en bewaar wat dille voor de afwerking.
- Verwarm de boter in een pan en stoo het sjalotje aan.
- Voeg de knoflook, de dille, de citroenzeste, de room en de bloem toe.
- Voeg het citroensap toe en laat de saus inkoken.
Afwerking
- Haal de zalm uit de vacuümzak en serveer met de saus.
- Garneer met verse dille.