Tijden en temperaturen sous vide garen
De tijdens die we gebruiken in de tabellen houden rekening met tijd om de kerntemperatuur te behalen
en de extra tijd om te pasteuriseren.
In de tabellen zie je dus bij de tijden van ... tot ... tijd staan. Na de eerste tijd is de
garinbereikt. Wil je pateuriseren, hanteer dan de langere tijd.
Rundvlees
Product |
Temperatuur |
Tijd |
Côte à l'os |
50 °C |
2 tot 3 uur |
54 °C tot 55 °C (saignant) |
2 tot 3 uur |
60 °C
|
2 tot 3 uur |
70 °C |
2 tot 3 uur |
Rosbief |
50 °C |
5 tot 7 uur |
54 °C to 55 °C |
5 tot 7 uur |
60 °C |
5 tot 7 uur |
70 °C |
5 tot 7 uur |
Varkensvlees
Product |
Dikte |
Temperatuur |
Tijd |
Varkenshaas |
3 tot 4 cm |
57 °C (rosé) tot 62 °C (traditioneel) |
1,5 tot 2,5 uur |
Varkensribben |
2 tot 3 cm |
62 °C |
12 tot 24 uur |
Lamsvlees
Product |
Dikte |
Temperatuur |
Tijd |
Lamsnoot |
3 tot 4 cm |
55 °C |
25 tot 45 min. |
Gevolgte
Product |
Dikte |
Temperatuur |
Tijd |
Kipfilet |
3 tot 5 cm |
63 °C |
1 tot 3 uur |
Eieren
Product |
Temperatuur |
Tijd |
Eierdooier als vloeiende crème |
61,5 °C |
1 uur |
Eierdooier als kleverige honing |
63 °C |
1 uur |
Eierdooier zoals mayonaise |
64 °C |
1 uur |
Eierdooier zoals camembert |
68 °C |
1 uur |
Groenten
Product |
Temperatuur |
Tijd |
Asperges |
85 °C |
30 min. |
Krielaardappelen |
83 °C |
2 uur |
Witloof |
85 °C |
45 min. |
Fruit
Product |
Temperatuur |
Tijd |
Ananas |
50 °C |
1 uur |
Watermeloen |
60 °C |
2 uur |